9/4/13

DIUMENGE 14 ABRIL "MARXEM PER QUÈ MARXIN"

El proper diumenge 14 d'abril, tindrà lloc una Marxa pels Drets Socials al Garraf, contra les retallades i la corrupció.

La comissió groga de Les Roquetes (formada per mares, pares i mestres dels centres del nostre municipi) s'ha adherit a aquest acte de protesta.


4 comentaris:

  1. Que actividades van a hacer para este verano?
    Hay casal d'estiu organizado por el AMPA?

    En vez de tanta retallada, y tantas noticias de manifestaciones, habria que enfocarse mas en los niños y en su educacion.

    Que puede hacer el AMPA para dar mas opciones a los niños?.
    Los recortes ya estan hechos, quejarnos, sirve, claro, pero es inevitable ahora mismo que todo sea como queremos.
    Asi que mientras tanto, en vez de gastar tanto tiempo en ello, mejor buscar ideas de accion para beneficiar al colegio, y marcar una diferencia.

    Por ejemplo: Las fotos de la pagina web de los niños no tienen contraseña. Cualquiera puede acceder a ellos. CUALQUIERA.
    Que estan haciendo al respecto?

    Casal d' Estiu. Se esta organizando algo?.

    Por que los padres no pueden participar en el colegio siendo auxiliares de los profesores o en las salidas de los pequeños?

    Por que no se organiza una venta de pasteles, o un sorteo, para comprar juegos de exteriores para los niños, mas seguros?.
    Por que el suelo de los mas pequeños es de piedrita y no del suelo tipo caucho que hay en los parques infantiles? Se hace algo al respecto?

    Tienen algunas ideas de mi parte. Necesitan mas padres que se lo digan para actuar?.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En primer lloc, gràcies per participar i exposar les seves opinions en aquest bloc, que no pretèn altra cosa que ser un lloc de trobada per a pares i mares dels infants de la nostra escola.
      Ens hagués agradat què hagués signat el seu comentari, ja que com a comunitat de famílies que som, està bé posar cara i ulls a les propostes que ens arriben. Entenem que qualsevol persona pot entrar en aquest bloc i fer comentaris encara que no sigui família de l’escola. Signar és una manera de reconèixer-nos com a part d’aquesta comunitat.
      Passem a donar resposta als diversos temes que són tractats al seu comentari.
      Casal d’estiu: cada any té lloc un Casal d’Estiu organitzat per l’Ajuntament i per les tres escoles públiques del nostre municipi. És així des de ja fa anys, i enguany no serà diferent. En breu les famílies tindran informació al respecte. La nostra AMPA (igual que la resta d’AMPA del municipi) treballen durant molts mesos per triar entre totes les ofertes de Casals d’estiu que ofereixen les empreses, de manera que les famílies i els infants surtin beneficiats tant per la qualitat del servei com pel preu del mateix.
      Contrasenya página web: La web de l’escola la gestionen els Mestres i l’equip directiu. L’AMPA té el seu propi espai, que és aquest bloc. En aquest sentit, podem dir que a principi de curs, els Mestres fan arribar a les famílies un full on donar autorització a que els propis fills/es surtin o no a les fotografies que desprès poden anar a la web o a d’altres publicacions. Si un pare/mare no dóna la seva autorització, el seu fill/a no sortirà a les fotografies. En referencia a això, també hem de dir que, des de que funciona la web (ja fa uns anys), només hem rebut una queixa en aquest sentit (una mare de P3 a principis d’aquest curs), queixa que no és representativa de la resta de famílies.

      Elimina
    2. Participació de les famílies a les classes: La participació de les famílies a les classes està supeditada al mestre en qüestió i a la programació de cada curs. Hi han professors que demanen la participació familiar en quant a explicar contes, explicar oficis, compartir experiències,… sempre en activitats extra que formin part de la programació. No es pot admetre (ara per ara) un pare/mare com a auxiliar de classe perquè no està contemplat regladament. Un pare o mare no pot ocupar mai el lloc d’un mestre o d’un educador infantil.
      Compra de jocs exteriors per al pati: Cada any, l’AMPA (tots els pares i mares de l’escola) fan una aportació económica al centre destinada a la compra o millora de material. En diferents anys aquesta aportació ha servit per comprar tobogans per al pati de P4, jocs per al pati de P3, porteries de futbol per a la pista, pissarres digitals per les classes dels nostres fills, projectors (també per a les classes), material de psicomotricitat per al gimnàs, … Tots els pares i mares hem de tenir ben clar que aquestes aportacions s’han pogut fer gràcies als esforços de tothom (a l’hora de fer efectiva la quota anual d’AMPA) i a la bona gestió del servei per part de la Junta. Aquestes aportacions han sigut bastant quantioses, degut al preu elevat del material al qual fem referencia, preu al qual no es podria fer front ni de ben lluny amb la venda de pastissos ni els sortejos que vostè proposa.
      Cada any, l’AMPA organitza diversos actes, sempre tenint com a objectiu el benestar i la participación dels nens i nenes del centre (el més important per a nosaltres) i també de les seves famílies. Aquest any, per exemple, alguns dels actes programats han sigut la gestió del menjador escolar (sense AMPA no hi hauria menjador), la Castanyada, les activitats extraescolars (durant tot el curs), la Cross interescolar (també durant tot el curs), la Festa de la Primavera, el Casal d’Estiu, sense oblidar-nos de la venda directa de llibres al centre i del programa LLibre-Net, que ens porta molts maldecaps i moltes hores de feina però moltes recompenses i satisfaccions durant el curs. Volem també fer constar que altres anys ens ha sigut possible desenvolupar més activitats, però donat les característiques especials d’aquest curs (degut a les retallades el professorat ha decidit no portar a terme moltes celebracions) no hem pogut fer tot el què haguèssim volgut. Així i tot, treballem i hem treballat molt durant tot el curs, amb la única recompensa (que no és poca) què el fet de col.laborar al bon funcionament de la nostra escola i al benestar dels infants que en formen part.
      Per acabar, volem dir que, com a pares i mares d’alumnes de l’escola pública, estem prou sensibilitzats davant les retallades per dir i repetir mil i una vegades més que
      VOLEM UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT,
      QUE NO ESTEM D’ACORD I NO ACCEPTEM EL QUÈ ESTÀ PASSANT AMB L’EDUCACIÓ DELS NOSTRES FILLS I FILLES,
      QUE L’EDUCACIÓ DELS NOSTRES PETITS ÉS PROU IMPORTANT PER INDIGNAR-NOS DAVANT EL QUÈ ENS VOLEN IMPOSAR, I
      QUE CONTINUAREM PARTICIPANT I CONVIDANT A LA RESTA DE FAMÍLIES A TOTS AQUELLS ACTES QUE TINGUIN LLOC PER TAL DE DIR PROU!

      Elimina
  2. Aun estoy esperando que el Ampa se comunique con todos los padres de manera mas personalizada, con escritos si es necesario, en el cuaderno de los niños, informando todo esto.
    La pagina web es un recurso, pero quizas no de todos.

    ResponElimina